Afscheid, eens moet het er toch van komen…..

23 Feb 2022

Met gemengde gevoelens deel ik mede dat ik dit jaar stop met mijn werk als psychotherapeut. Dan heb ik 47 jaar gewerkt in respectievelijk de psychiatrie, jeugdzorg en GGZ. Dat is bijna een halve eeuw deelgenoot zijn van enorm veel ontwikkelingen in ons vakgebied. Van de anti-psychiatrie via hoopvolle gezinstherapie, cognitieve gedragstherapie naar de mindfulness, EFT en schematherapie. Van broeder in een ouderwets gesticht, via sociotherapeut in een psychotherapeutische gemeenschap en gezinstherapeut naar psychotherapeut en ondernemer in de zorg. Na zes jaar weer back to basic en met heel veel plezier in een eigen praktijk gewerkt te hebben, sluit ik mijn carrière dit jaar af.

Mijn collega en dochter Geertje, waar ik de praktijk mee deel, zet het werk door. Mijn lopende behandelingen maak ik dit jaar zoveel als mogelijk af. Voor partnerrelatietherapie blijf ik voorlopig nog beschikbaar.

Deze zomer rond ik mijn journalistiekopleiding aan de Hoge School Utrecht af. Of er een nieuwe carrière als journalist komt, is ook voor mij nog een verrassing. Zeker is dat ik het druk genoeg krijg met mijn kleinkinderen, met reizen, lezen en schrijven.

Ik ben dankbaar voor alle contacten en samenwerkingen die ik heb gehad. Om niet helemaal met de stille trom te vertrekken organiseer ik later in het jaar een mogelijkheid voor afscheid. Alle cliënten, collega’s en verwijzers die afscheid willen nemen zijn dan welkom. Als je nu al weet dat je dit leuk vindt, laat me dat dan alvast weten, al dan niet via mail of een persoonlijk bericht.

© 2024 van Roosmalen-Zijlstra Psychotherapie