Partnerrelatietherapie

Partnerrelatietherapie, ook wel bekend als relatietherapie of koppeltherapie, is een vorm van psychotherapie gericht op het verbeteren van relaties tussen partners. In partnerrelatietherapie werken stellen samen met een getrainde therapeut om communicatieproblemen, conflicten, en andere uitdagingen binnen hun relatie aan te pakken. Deze therapievorm kan in duo als partners/echtpaar gevolgd worden, maar ook individueel of zelfs als single.

De therapeut faciliteert gesprekken en oefeningen die gericht zijn op het verbeteren van de communicatie, het oplossen van conflicten op een constructieve manier, het vergroten van begrip en empathie voor elkaar, het herstellen van vertrouwen, en het versterken van de emotionele band tussen partners.

Deze vorm van therapie kan nuttig zijn voor stellen die te maken hebben met diverse uitdagingen, zoals communicatieproblemen, seksuele problemen, ontrouw, financiële stress, conflicten over opvoeding, of andere problemen die hun relatie beïnvloeden.

Deze therapievorm biedt Ruud aan in samenwerking met Sarah Hertens. Sarah behaalde een Master in de Klinische Psychologie aan de KULeuven, volgde een therapieopleiding in de Psychoanalytische Psychotherapie en specialiseerde zich in partnerrelatietherapie. Ze heeft al 20 jaar een eigen praktijk in Hasselt.

Aanmeldingen en verwijzingen zijn mogelijk voor partnerrelatietherapie en voor individuele therapie voor cliënten met relationele problemen. Indien gewenst kan de therapie (deels) online plaatsvinden.

Let op!
Partnerrelatietherapie wordt niet vergoed door de ziektekostenverzekering.
In partnerrelatietherapie werken stellen samen met een getrainde therapeut om communicatieproblemen, conflicten, en andere uitdagingen binnen hun relatie aan te pakken
© 2024 Van Roosmalen - Zijlstra GGZ